Wednesday, 26 July 2017

Nombor 2?

Hahaha, dah sampai masa ke woii. Sebab suami tak henti bagi hint kat aku ni.  Hari tu balik jumpa kawan dia tetiba cakap macam ni.

"Yang,  orang lain anak nk masuk 2 dah,  nak masuk 3 pun ada.  Kita bila? "

Erk krik krik.  Peer pressure rupanya lakiku ni. Dia kata ada jugak yang tanya dia bila nk tambah,  takkan sorang je kot.  Oi oi senang cakap ya,  sabar le i baru graduated bf si Danisy kot.  Tidur pun baru start 8 jam normal balik bahahaha.  Bukan takat suami je bagi hint,  mak mertua pun bagi hint jugak.  "Danisy tu tak ada kawan,  kesian main sorang sorang.  Orang lain umur 2 tahun lebih macam dia tu dah ada adik tau" Haha sabar ye Umi,  rezeki Allah bagi,  kalau ada i is okay sajo haha. 

Tak dinafikan,  i miss being pregnant. Sebab suami manjakan,  caring sangat.  Nak jalan turun tangga pun pesan suruh baik baik.  Sekarang tak ada der.  Haha macam mana tak rindu?  Rindu nk mengada.  Kalau pasal makan tu tak mengidam pun suami paksa mengidam.  Bahahahhaha.  Tersasul keluar mulut je,  terus pecut balik kampung cari makanan yang nak tu.  I love you husband 💓

Everytime we talk about this,  aku tanya suami.  Nk tolong tak basuhkan yak anak?  Dia cakap boleh,  memang la bolehh tapi kalau tak suruh tak buat.  Duk fikir masak la nanti Danisy yak,  baby yak,  Mami ni tido kat toilet je.  Haha.  Thats why tunggu sikit masa lagi,  bagi Danisy diapers free dulu,  reti bawa diri -makan,  mandi,  pakai baju sendiri,  silap silap aku suruh dia je jaga adiknya nanti hahaha.

Aku memang salute mak yang beranak dekat dekat ni,  dah ada anak baru faham penatnya macam mana.  Huhu.  Doplohpatjam ngan anak,  even suami pun dapat me time g futsal la apa la.  I ni?  Where there is Mami,  there is Danisy.  My handsome clever boy 💓 Me time pun ada gak jarang jarang,  time Daddy bawak Danisy keluar isi minyak kete kejap ke,  beli barang sikit sikit ke.  Tu pun sebelum naik kereta tu Danisy dah jerit "Mami mami! " nak kita ikut sekali. Hew.

Itula kisah dia,  nak tambah no 2 tunggu sikit masa lagi ya.  Hehehe.  Inshaallah kalau Dia bagi izin pregnant lagi. Aminn 💓

Bye 😘

No comments: