Saturday, 18 April 2015

Surprise surprise!

Hai. Dua malam lepas kita gi massage dekat hubs favourite massage place. Selalu dia ajak memang kita tak ikut but that time rasa kaki dah lenguh dan sakit sangat. So kita yang ngajak dia gi kali ni pastu belanja hubs massage sekali la sebab siang tu dia dah buat surprise yang tak terduga gittewww bahahahha.

Sebelum ni memang mana mana pergi memang suami akan sibuk usha stroller baby. Memang itu target dia. Sampai makyong ni penat ikut dia. Dia usha detail tau, siap tolak, pusing tu pusing ini tinggal dia tak suruh kita duk dalam tu je. Hihih. Dia ada la mark yang mana dia suka, kita layankan je dia nak beli kita tahan dulu sebab rasa macam awal lagi kott. Sebab baby pun tak keluar lagi. Ye tak? Tapiiiii, isteri ni tersuka satu design yang dia tengok kat online tapi suami macam refuse la nak beli online sebab takut tak kena dia punya taste, design tak kuat la etc etc. Jadi isteri simpan niat nak beli jugak, diam diam. Hahhaha. Even sebelum ni yang dia tengok online pun dia akan gi cari stroller tu kat kedai dan test. Hahha.

So Sabtu lepas dia balik kerja, dia komen kata bilik kerja dia bersepah. Ehh kita masuk kutip baju yang dia tinggal lam bilik tu je. Sobs. Lepas tu dari dalam bilik tu dia cakap 'saya ada surprise untuk awak niii' kita senyum la sebab ingat barang yang kita order hari tu dah sampai. Sebab letak nama dia kan. Suka la buat surprise barang yang isteri sendiri beli bahahahha. Sekali dia keluarkan kotak besar, kat kotak tu tulis nama stroller. Omgggg. 'Ehhh ni stroller yang saya nak kannnn, eh betul ke ni, ehh bila awak beli niii, eh macam mana awak sembunyikannnn niii' nahh bertalu talu soalan aku.

Dia senyum. Dia kata sebab kita suka la dia beli. Dia korbankan minat dia kat stroller lain sebab bini punya minat. Hihihi. Pastu dia pasang siap siap. Tunjuk itu ini function stroller tu *sebab dia dah research* pastu usap perut kita suruh anak keluar cepat. Hahhah. Tapi syukurla sebab suami pun puas hati jugak dengan stroller tu walaupun gamble beli online. Suruh practice tolak dalam rumah. Alahaiii ='). Sebenarnya kan baru Jumaat malam tu kita sebut kat dia pasal stroller tu, kononnya kita nak order la tapi dah out of stock. Pastu dia cakap 'boleh tak nak beli apa apa tu bagitau dia dulu' bahahhaa mesti dia nervous sebab masa tu dia dah order la stroller yang kita nak tu. Patut la muka terkejut je bila kita mention pasal nak beli tu semalam tapi dah sold out. Hahhaha. Phewww.

Tanya dia, bila yang dapatnya stroller ni. Dia kata pagi tadi. Ada orang hantar, so dia balik rumah kejap *sebab Sabtu dia kerja* pastu slow slow masuk rumah sementara isteri yang tak kerja ni membuta lagi. Pukul 9.30 pagi gitu. Ehh macam pelik pulak aku tido mati. Selalu dengar orang bukak grill pun dah terjaga tapi tak tau la cemane hari tu memang tak sedar langsung. Huwaaa. Boleh tak sedar suami balik oi. Suami kata dia risau je aku bangun, sure la surprise dia tak jadi. Bahahha. Agaknya dia dah jampi la kot bagi bini dia tido mati terus. (*_*)

Selalu la surprise dia menjadi, kita memang tak boleh hidu. Pandai sungguh. Muah ciked kat suami. Bahahha. Sukaaaaaa sangat stroller tu even a bit bulky hihih. Tenchiuuuuu sayang! =))) Lain kali buat la lagi, belikan baby cot yang kita suka tu ke pastu boleh belikan baby rocker tu ke ataupun belikan isteri ni baju baju baru dan cantik nak pakai pas bersalin nanti hahhahahah. *panggg*

yang ni mampu ushaaaaa je hahahhah =p

#strolleranaktapimakyangexcited.

Bye!

No comments: