Tuesday, 3 February 2015

Bloated

Haha kalau sebelum ni semua pakat runsing perut takde, sekarang kita yang runsing sebab dah makin besar. Cepat sangat besar. Hahhaha. Takut tengok perut sendiri. T__T. Approaching 28 weeks this Sunday, am entering my third trimester! Gahh time really flies. Cepat gila. Padan la lately rasa oii semput nya, oii besarnya perut. Kahkah. Nak gi kerja pun masam je muka cari baju yang muat, semua dah sendat kat perut. Bahahha. Suami kata 'okayy kita beli baju baru ya' tapi kita tak mau baju maternity. Huwaaa. 'Yela, nak mengandung tapi nak kurus kan? Manusia paling pelik saya pernah jumpa' rungutan suami tiap kali kita cakap ehh gemukknyaa saya dah. Huwaaa. Hahah org dah start tegur, eh preggy ke? Hahhaha. Tak lama dah niii, beberapa bulan je lagi macik nak cuti panjangggg. Yahuuu.

Ceritanya, tadi suami bawak makan steamboat kat Bangi. Pastu makan banyak gila. Pastu perut pun elok je membulat dan keras. Nasib jahitan baju tak terbukak bahahhaha. Dia pandang perut kita pastu cakap 'hahhaha kenyang sangat nampak' ehhhh nak pukul ke nak gelak. T____T Awak kan dah lama tunggu saya macam ni. Hahhahaha.

Dear baby, u gave mommy extra kilossssss.  Tapi as long as yang kat dalam ni sihat, mommy is redha. Besar lah lagi nakkk. Besar la. Hahhahah.

Feeling bloated, rasa macam dugong. Hahhaha. Nak bangun pagi dari katil tu alahaiiiiii sakit dah pinggang. Ni baru nak masuk 7 bulan, lepas ni tak tau laaa. Bahahha. Semoga Allah permudahkan segala urusan. Aminn.

Pastu dah nak start shopping barang baby, konon nak tunggu baby fair bulan 3 tapi macam dah tak sabar je. Aku takut kang bulan 3 suami kena gi shopping sorang je, isteri dugong tunggu dalam kete. Bahahahha.

Bye =)

No comments: