Thursday, 11 December 2014

Cuti Oi!

Haii. Hari ni Selangor cuti. Mihmih. Seronoknyeee duk kat rumah. Sebab hari ni cuti, semalam beria la mintak resepi dengan umi, konon nak masak nasi minyak dengan daging masak merah. Haha saje je teringin, plus nak belajar. Kahkah. Nak tunggu umi masak, minggu depan baru nak balikk.

Dah setting dalam kepala, nak rebus daging dulu sampai empuk, macam umi selalu buat la. Tapi hasilnyaaaa, nadaa! Hahhaa tak jadi pun masak, sebab barang pun tak gi beli. Sibuk benda lain. Takpela kita balik request umi masak nasi minyak daging merah, pulut kuning etc etc. Amboii bab makan kemain la.

Bangun pagi je terus fikir juadah apa nak masak, pastu teringat hari tu nak buat sambal bilis ngn kacang ngn tempe. Tapi tempe takde pulak, kalau letak pun bukan makan punn. Hahhaha. Ok la kot lauk macam tu, dengan telur dadar. Perghh lapar. Belum makan lagi. Hahha 

Oh ya, hari ni jugak genap 9 tahun arwah ki kesayangan tinggalkan kita. Al fatihah. Rindu :'( Cucu yang comel ni dah besar, dh kerja dah jadi bini org pun. Dulu ki meninggal waktu kita form 3. Sobs. Tak dapat ki tengok cicit dr kitaa. *sebak* Ok dah, a good person macam ki must be happy kat alam sana, insha Allah :)

Teringat ki dah tak tau nak tulis apa huhu. Nanti la sambung lagi hihi banyak cerita jugak ni.

Byeee! :)

No comments: