Monday, 14 July 2014

Mc 2 hari, woohoo!

Sambung cerita terseliuh hahah. It's craaaazyyyyy painful oh. I can't sleep properly last night, wishing everything will be okay the next day. But the truth is.....

Bangun tido tengok kaki lebam, bengkak elok je. They are no longer happy feets. Sobs. Menapak ke bilik air kemain la payah. Lepas mandi duduk renung kaki sambil tahan rasa. Lepas make sure housemates dah keluar gi kerja, I burst out. Loud. Hahahaha. Sakit huwaaa. Suruh dia call me, nangis nangis menggelabah masuk office kejap, pastu pick me up in front of the door nak bawak g klinik. Wahaha. Dia nak papah iols, tapi aku rasa malu pulak. Kaki terseliuh je Hannan jangan ngada melampau. Perlahan je aku turun tangga, diiringi air terjun. Every steps is painfullll. I can't stand with one leg. *criesss*

Pukul 8 pagi gi klinik. Hahah. Sakit punya pasal. Doc tgk pun dia suruh urut slow slow. Bagi ubat makan ngan ubat sapu. Tapi aku tak makan pun. Sebab puasa la, sayang nak tinggal. Yang penting doc bagi MC dua hari. Ahhh, heaven..kalo tak sakit la. Hewhew. Pastu episod google solat duduk, petua terseliuh etc. Sempat rendam kaki dalam air garam suam, macam yang aku baca. Huhu. Halia takde pulak nak tampal.

Lepas tu slow slow nak membuta, payah gak la. Sebab aku takleh nk bear the pain tu. Kang aku mengiring, tak gerak dah la. Azab nak gerakkan kaki. Hahha. Asyik la sapu ubat je. Call parents dorang semua risau, suruh cuti seminggu balik kampung terus. Oloh oloh. Sebab aku call sambil sebak kot hahhaha. Dia pun kata aku ni manja sangat, terseliuh je nangis terukk. Bengkak mata gi klinik. Hahaha. Lepas tu duk tanya bila kaki boleh baik, sempat baik sebelum majlis tak. Adeh. Sempat risau hahha.

Hmm, petang ni nak buka apa ye. Sebab ada orang nak buat delivery service ke muka pintu! Hahahaha. Bestnyee.

Thank you for your kindness, my love! Hihii Jawapan dia mesti 'you're my responsibilities sayangg..' Aww terus melting. Hahah.

Bye :)

Ps : Dear handphone, i'm no longer will hold you while going down the stairs. I hate you.

No comments: