Wednesday, 11 December 2013

In love!

First, am not a fashion blogger coz am a wayyyy outdated person. Haha. Nowadays, I got my eyes glued at beautiful, flowy, colourful maxi dresses. Suka tengok, different fabrics with many designs.

Because I browse through many instaseller's ig, I manage to bookmark few interesting pages. Heheh. Start raya haji hari tu, I request to mom, I wanna wear jubah/maxi dress. And there I got one, nude colour, custom made with lace. Hehe. Pakai maxi or jubah ni is my kinda thing--sebab senang! One piece je kot, sarung, siap. Pakai tudung and you're ready for some fresh air. Hihi. Tak payah susah susah nak match top ngn skirt, jeans ke mana apa ke mana. Easy peasy gittew.

Plus sekarang tengok org pakai maxi kan, macam cantik je, macam lawa je, terpengaruh jugakk. Hahah. Either formal or casual, maxi dresses are just in! Teringin la nak melawa jugak katanyaaa aku ni.

So dalam gambar bawah ni, printed cotton jubah/maxi tu aku beli kat Melaka Sentral hehe. Worth kot! Cotton tau, ala ala viscose cotton kain lembut, cantik dan tak panas. Aku suka la. Murah pulak tu. Sape nak cepat cepat g Melaka Sentral hahah. Aku pn nyesal amik satu. Huhu

And there's another one design yang aku dah mark tau. Tunggu masa nak beli je. Heheh. Terpengaruh sebab tengok beautiful blogger--Raja Nadia Sabrina wearing it. Hoiih, boleh kata mmg aku adore la dia tu, semua dia pakai pun cantik. Such a fashion icon! Mmg ingat nak beli la dengan instaseller tu, dah berkira kira duit tabung. Hahah. Harga almost RM100 include postage. Lepas tu kan, tetiba ada sorang member aku promote kawan dia meniaga the exactly same maxi dress with cheaper price! Oihh, peluang kot, terus aku bank in payment kehkeh. Nunang ada cakap, apsal tak bagitau dia apa aku nak, dia boleh bayarkan. Nayyy, I got my own money plus ai is malu la.

3 hari lepas tu, dapat la baju tu. Memang sama dengan yang Raja Nadia pakai tau, same colour heheh. Aku try la, maxi tu jenis A cut, memang betul2 kembang la weh. Hahaha. Gaya princess gitu bila aku kembangkan hahah. Tapi takleh tepet gambar kat sini sebab tak proper pakai nye. Nanti dh pakai aku update lagi haaha. Tapi, kena alter la, sebab labuh sangat. Free free je aku sapu jalan nanti. Ahkak blogger tu tinggi, tak macam ai. Heheh. Tell you, aku dah pakai 4 inch kot, masih sapu lagi, sikit. Bahahaha.

Hehehe. Nanti kita nak beli lagi la maxi dress yang lawa lawa. Sopan sikit, tp tu la aku ni jenis tak suka sangat yg jalan kena control2 sebab nanti lambat. Hahahaha. Haaa.

Dah takleh nk order2 lagi, Umi kita dah jeling hahaha. Dah pandai sekarang sikit sikit aci klik je. Lempang diri sendiri! Hahahaha

Oh ya, gambar bawah ni la beatiful blogger, RNS wearing the same dress as mine (left). Heheh. Nanti nak pakai cecantik cam dia jugek.

Ok bye!

No comments: