Monday, 18 November 2013

Konvo Part 2


Hihok. Kemain kisah konvo pun nak banyak-banyak part. Haha. Sebab dalam entry part 1 tu aku dah tak tau macam mana nak cte, kita sambung la part 2. Mihmihmih.

Pagi tu dah siap siap semua kita pun masuk dewan. Proud kejap masa perarakan masuk graduan. Gittew. Sebab Sofea under 12, Umi takleh masuk, duk luar je jaga Sofea. Abah je yang masuk dewan. Bla bla bla, dah siap naik pentas semua Umi text la kata tahniah, siap kata dah beli bunga ada patung Hello Kitty. Hehe. Pastu Umi duk tanya, ‘Man tak datang ke?’ Aku jawab la takk, sebab memang tau dia busy takleh nak datang. So I is pasghah. Haha. sepanjang majlis tu aku duk update jugak la Nunang sorang tu, itu ini. Tapi sian gak la makin aku update dia makin dia lagi rasa bersalah. Hukhuk. No big deal la sebab fair kot aku rasa. Wahaha.

Habis sesi photoshoot ngan pro cansellor, menonong je cari Abah ngan Umi kat luar dewan. Lepas jumpa je rasa happy gila sebab dorang pegang bunga. Nasib la ada orang nak bagi bunga kat aku. Heheh. Pastu tetiba Sofea bisik, “Angah, abang Man pun datang”. Dalam masa aku tengah blur nak percaya ke tak tu tetiba nampak kelibat Nunang dengan senyumnya datang bagi bunga kat aku sambil cakap tahniah.
Omg omg terus tersebak tau tapi cover la depan Abah Umi tapi Umi detect gak aku yang tersebak tu hahaha. Pandai gila weh berlakon konon takleh datang ada meeting, takleh cuti. Umi kata dia dah datang awal lagi, senyap senyap gi duduk sebelah Umi sambil pesan jangan bagitau aku. Pandaiii angattt. Haha, aku agak kalau Sofea ada phone sendiri, harus awal awal lagi dia msg kat aku bgtau Nunang datang. Haha. Such a sweet surprise! Thanks sayang! Walaupun aku tak pernah gi konvo dia.

nampak tak air mata bertakung? haha sebak konon
Nunang bagi bunga segar tau, Umi bagi bunga plastik je sebab nanti boleh gubah kat rumah. Teringat la aku pernah merungut kata nak bunga segar. Bila aku tanya dia, beli sebab aku request ke? Dia tanya aku balik, pernah request ke? Wahahhaha. Kuwasamm wehh dia ni. Sebab Nunang datang la aku dapat photographer tak berbayar. Suka gila gambo yang Nunang snap. Priceless! Banyak pulak tu. Nanti ada part 3 tau, entry gambar je. Kahkahkah.

Settle semua, aku heret family gi kat booth photographer. Saje la sebab aku nak gambar proper sikit ala ala background rak buku gittew. Hahah, mana tau kot sampai takat ni je konvo aku. Pffttt. Lepas hantar jubah, berdesup balik KL. Aku naik ngan Nunang, family follow belakang. Decide nak makan kat Wong Solo, so kena speed la sebab masing masing dah lapar gila. Eheheh. Makan makan, Abah kata nak stay kat KL la, penat nak terus balik Terengganu. Oh ya, Nunang belanja we olls makan tu, tenchiuuu.

Pastu berdesup gi check in hotel, Abah Umi terus terbungkam sebab penat, Nunang pun balik membuto. Aku ngan Sofea naik cruise pergi The Mines. Hahaha. Malam tu keluar jalan gi downtown. Aku call la Nunang ajak join sekali tapi Abah kata takyah la kacau dia, penat kot. Hmm. Sedih gegirl tau sebab Nunang takde. Jalan kejap tetiba Nunang call tanya kat mana sebab dia on the way. Yayyy! Tengah jalan ngan family tetiba Nunang dah join jalan sama sama kat belakang. Suka tau buat kite tanjatt! Wahahhahaha.

Besoknya pagi berdesup balik Ganu. Again, with Bachelor Business Administration (Hons) Marketing, I congratulate myself. Alhamdulillah. Er tapi still takleh beat orang yang ada Master in Manufacturing System Engineering la kennn. Pffftt. :p







tenchiuuu datanggg





Superdad!



Abah & Umi, my life support system



tetiba rasa lagi besar dari nunang. gambo masa kuo malam tu hehe

bunga from family & nunang

Nunang ucukk bagiii


All pics credit to best photographer in town, my Mohd Manfaluti.

No comments: