Thursday, 30 May 2013

That Red Velvet Cake


Assalamualaikum!

He promised me to buy that red velvet cake last year. Sounds so lamaa dah kan. Truth be told, I’m the one that always making many requests. Haha. “I want Dior handbag worth RM7448” “I want a bungalow” Haha, joking. So that red velvet cake has been listed as my wish selain daripada Instax Camera yang dah tak jadi nak beli sebab film dia mahal okeyy. When he said, “okay” I’ll stick that “okay” promised in mind and waiting calmly for when will he fulfil my wish. Muehehe.

Dari tahun lepas janji memang lama so I cannot tahan. Even I know he never had the idea how the RV cake was, heart-less me doesn’t care. One time, I bring up the point. *that time I request for something else*

“Haih, request apa apa tak pernah dapat kan”
“Hmm, ye saya tau apa yg saya belum buat”
“Tahu ke?”
“Yaa, RV kan? Yelaaa, nanti saya beli”
“Eh, tahu? Haha, dah ungkit baru nak sibuk beli”
“Hmmm”

Hahaha. Saje kan iolls ni. Esoknya kat ofis, I pressure him again by sending him few RV cake pics with the caption “urmm, sedapnya kalau dapat makan ni” kahkahkah. Then the other stories came up.

Few hours later, he asked me out for dinner. Bila sampai dekat kereta dia, I can see a box at the back. But it is possible for him to make an order and pick it up in one day. Selalunya orang yang buat kek ni amik order at least 3 hari sebelum. So I thought it was one of his things, work-related.

Bila iolls start nak pandang belakang balik, dia cepat cepat ambil kotak tu and put it on my lap. Terkejut gegirl tau. Haha, ingatkan apa, tapi bila nampak pisau kek tu, paham la saya bahawa itu adalah kek. Laju laju bukak dan terkejut bila tengok it’s a RED VELVET CAKE!! Ohemgiiiii. Ohsem okay. Tetiba hari tu rasa sayang melimpah ruah. Kahkahkah.



Then he started to tell me how he managed to put an order in the AFTERNOON and pick up at the EVENING after working hours. As I said, his request has been rejected by many bakers since the orders must be placed 3 days before. Haha. Never give up, he managed to get one, fresh from the oven in Subang sanaa. Rushing there after work (Serdang) , when he arrived, the cake is not yet ready and he had to wait. Gigih my boy. Haha. Hasilnya, I am one happy girl that night. Tapi rasa bersalah ada jugak, aku ni memaksa ke? Haha. Tapi tengok dia pun happy je. Panas telinga agaknya dengar iolls duk sebut je doplohpat jam.

Bagi dia makan sikit, yang lain iolls bawak balik rumah. Makan ngan housemates, siap boleh bawak balik kampung hoii, banyak sangat sebiji kek tu. Ikhlas ke tak entah la, hahahaha, janji iolls happy. But I know he is ikhlas, kan sayang?

heart you deep deep that day je ar!! haha

Dear you baby munchkin sweetheart darling *muntoh* THANK YOUU so much!

Byee!


 Cute Notes: Lately asyik mimpi ko je kawan, ko rindu aku ke aku rindu ko? Bhahaha.


No comments: