Saturday, 6 April 2013

Uncle Man jadi Pak Ngah?? Err.


Assalamulaikum!

Cuti sekolah yang lepas, Adik ngan Kakak datang bercuti *ewah* kat KL. Nak jumpa anak sedara katanya. So, sebagai kakak yang baik dan comel, harus la bawa dua orang adik tu keluar makan. Sebab dey olls duk rumah Along, paham je la ahkak sorang ni busy. Hihi.

Lepas balik kerja petang tu, dengan bantuan dia, maka iolls kidnap la semua kanak-kanak riang tersebut. Rafique’s also tagged along! Raina? Duk rumah, jaga mama. Hee.



Kakak, Sofia and Angah



Lepas makan call umi, Sofia berkerut kening bila umi tanya pasal ‘abang Ngah’. Euww. Abang Ngah sangat. Masa makan tu Rafique berkepit je dengan Uncle Man. Pelik jugak dia ni melayan je, selalu ngan budak asyik nak bertumbuk. Pfttt.

Uncle Man heart Rafique ^^,

 Bila dengar bunyi ambulance, Rafique terus tanya,”Elephant nak pegi mana tu?” tergelak semua orang. Untung ada Uncle Man betulkan. “Ambulance, bukan elephant.” Hahahha. Uncle Man marah tau gelak bila budak buat salah, dia kata nanti semangat budak tu hilang, rendah diri. Okay Uncle Man, lesson learnt!

Pernah la iolls gaduh ngan Rafique:

“Rafique, Aunty nak gi rumah Rafique, naik kete Papa. Boleh?”
“Tak boleh”
“Tak kira, Aunty nak gi jugak”
“Aunty balik rumah Uncle Man la!!”

Looks like this little boy pun tahu what is it between me and him. Hahha. Cerdik. Soon, Rafique. Soon. And when the time comes, you will no longer call him Uncle Man, call him Pak Ngah. *sungguh tak glamor*  

Hhahhaha.

Bye=)









No comments: