Thursday, 14 March 2013

Rokok Elektronik

Assalamualaikum!

Sekarang ni, memang glamor sungguh rokok elektronik ni. Dia pun tak ketinggalan hokay sebat satu. Hew. Dah rosak pun. Hew. Dah usha yang baru pun. Tapi iolls larang. Memula memang menyampah la, tengok dia sedut benda alah tu selamba yaya je dalam kereta. Hm, dah la bau watermelon, macam bau chewing gam gitu. Buat aku rasa nak sedut jugak. Ohh =.= 

Haa, lepas tu mula la iolls gewwan, rokok tak hisap, benda tu dia sebat. Berangin je, nak berleter ke diam. Dah la dia terror bab menjawab, so iolls pilih untuk diam. Perhati je perangai dia sedut benda lah tu, biarkan. Biarkan. Nanti dah habis padan muka. Lepas tu, jumpa lagi sekali, dia dah beli flavour baru bhai. Red Bull lagi hah, siap suruh iolls try. Ciss, biadap punya olang. Cuba bagi yang flavour ABC ke, ais kacang je, nasi ayam ke, mee bandung ke. Terbuai sikit. Eh?? Muahahaha. 

Oh, iolls gather la few info regarding that electronic cigarette. It’s either containing nicotine or not. Well told him it’s the same like he smoke that Dunhill, Marlboro and whatsoever. Ugh. He kept denying it. 

“no, takde nicotine la” 

“talk to my hand” 

 'Known as ‘electronic inhalers’ that vaporize a liquid solution (which may or may not contain nicotine) into an aerosol mist. As such, these devices are gaining popularity amongst smokers mainly because it does not emit ‘smoke’ or any detectable tobacco smell and thus, allows smokers to indulge despite being indoors / within certain premises.'
(Copy paste)

*google-ed*
Haa, yang dia lebih kurang seperti gambar di atas.

Jumpa lagi lepas tu tengok dia dah tak sedut benda alah tu. Sejuk hati mak, dengar nasihat betul. *senyum sorang-sorang*. Lepas tu saja la tanya dia, 

“mana shisha (i call it this) tu, tau takut, kan dah kata ada nicotine.” 

“oh, rosak la, tank dia bocor, takde nicotine laa. Nak beli lain nanti,hehhe” 

*Sigh* 

(=____=) 

“Ada! A bit. Well, at least.” 

*dia jeling, KALAH* 

Muahahahahaha. 

Jalan je jumpa orang jual benda tu, mula la nak melekat, terus aku drag jauh-jauh. Haha. 

“No more, please. No more” 

Huh, tapi aku tahu la perangai dia, jalan ngan aku pandai la control tak beli. Cuba dia jalan sorang. Hm, next time jumpa mula la tersengih-sengih ubi duk tayang kat aku.
Heh. Lempang baru tahu!

Sukati kau la labuuuu (^__^)

Huehuehuehuehueheu. 

Bye =P 


No comments: