Tuesday, 12 March 2013

How I Spend My Weekend


Assalamualaikum!

Omo omo omo! Rindu hangat kat belog kita ni, rasa cam dah lama tak conteng sini. Fuhhh *tiup habuk sikit* Sebenarnya, ada je entry yang ai siap taip kat ofis, tapi bila balik rumah je, terus SHUT DOWN. *fenat* Tapi sebab esok off day, nak gi Melaka, maka mari la iolls gigihkan diri update blog ni. Phew.

Sejak duk KL ni, hujung minggu iolls terisi. Ecewahh, kalau dulu kat Melaka, weekend je iolls tido, sekarang tiada lagi istilah tido siang dalam kamus hidup mak cik. Hehe. Sabtu hari tu, tido kat rumah Along. Kebetulan pula si dia kerja, maka seronok la aku tido sambil fikir bangun je nanti nak pergi makan yay! Dalam kepala dah set nak makan apa, tinggal garap strategi je nak ajak orang tu. Muehehe. Selepas beranje-anje sikit, maka dapatla iolls pujuk dia gi Wong Solo. Lepas kerja, bagi chance dia rehat kejap then harusla aku mendesak bagitahu ”laparrrr”.

Berdesup ke Wong Solo. Along and family pun join jugak. Meriah la sikit, makan pun banyak. Burpp. *bau ayam penyet* Oh ya, salah satu tujuan makan-makan ni juga sebab nak meraikan achievement dia dalam karier. Cewahh. Alhamdulillah, proud of you, baby. Keep working hard! *wink* Hmm, lepas ni gaji je, aku nak demand banyak benda. Muehehhe. Siap la yeah. Tiba-tiba teringat zaman awal berchenta dulu, dari student, mula kerja, dan sekarang dah jadi ehem pun. Well, there is a woman behind a successful man. *angkat kolar baju*. Hehu, lepas ni agak-agak bila dah kahwin boleh la apply prinsip ‘Marriage is like a WORKSHOP. Husband WORK, wife SHOPS’. Hehhe. Boleh camtu yg?





Lepas makan, dating dekat The Mines pula seterusnya gi Uptown Danau Kota. Huhuhu. Lepas tu balik terus tido tak sedarkan diri, tau tau je dah hari Ahad. Foineeeee.






Hari Ahad, spend time kat rumah. Lepak dan rehat je, makan maggi. Woh! Ohsem gilaa makan maggi habaq hang. Dah lama kot tak mkn maggi. Rasa macam nak telan sekali ngan mangkuk tu je. *over* 

Petang sikit keluar memburu makanan. Tau-tau je sampai Alamanda. Hehe. Maka lajulaju heret dia cari Secret Recipe, dalam kepala ada plan yang tak seberapa la konon. Dah grab kek, duduk dekat food court, beli nasi goreng and he chose nak makan Chicken Chop. Gasak la, asal awak yang membayornya. 






Hehehehhee. Makan punya makan, kek is hidangan penyudah. Aku bajet romantic sikit, ketepikan semua pinggan kotor, susun kek baik punya, then bagi dia satu garfu. Dia ni apalagas, laju je nak gomoi kek tu, tapi iolls halang. Hahaha.

“Jap dulu..hari ni hari apa”
“hmmmm”
“Berapa hari bulan?”
*tekan jam, tengok tarikh*

Ai is gewwan tau! Apa pun dia tak ingat.

“Hari ni 10hb la, dah sebulan dah..happy anniversary” 
“Ha’ah, yelaa..lupa, sebulan dah kan, kejap je”
"haa, tinggal lagi 35 bulan la yeahh"
"TAK PAYAH MENGARUT"

k. Fine.
*aku kan selalu cakap nak tunang 3 tahun kihkih*

Lepas tu iolls senyum la anje hangat kat dia, dia boleh buat derk sambil belasah kek tu. Emeng dasar sangattt! Yang dia ingat apa je, “first two weeks je kita tak gaduh, lepas tu..huh”. Hahaha. Memang pun, we both had a lot of arguments, everyday! Phew, walaupun iolls janji tak nak buat perangai comel. Kahkahkah.

Then, terus ke Carrefour, topup stok makanan sambil gaduh *lagi* dengan dia yang sibuk nak beli tong sampah gedabak nak letak kat rumahnya. Saje jalan gi tempat barang basah, kenal ikan, yam, sotong. Ehem, saja praktis la..haha. Siap tawaf kedai, maka kami pulang dengan gembira.



pilih telor bang?

"hmm..telor mana yeahh"

"ah..tak payah la beli telor"



"tak penuh bakul pun?" =p

Oh ya, kat Alamanda tu terserempak dengan kawan dia, merangkap my seniors, then jumpa pula dengan Kak Nod, my classmate. Sambil bertukar cerita sepantas boleh, suka ada, nak nangis ada. haha. lepas tu jumpa pula si Erin, kawan kat Dungun dulu. Huuu, KL ni kecik je bhai..



Ok bye, mau tido! =)


No comments: