Monday, 25 March 2013

Bersama Kesayangan (s)


Phew. Another free day today. What to do? Blogging! Sure.

Assalamualaikum!

Take this very good time (while boss’s out) to update my mumblinghands baby. Hey baby, you doin’ good? Kinda crazy talking to the blog, but I would say, who cares? =p

My Saturday was a bit painful since we had war, hihi. Jumaat tu, iolls pergi la jumpa dia, saja nak menyibuk kan. Sempat la jalan kejap kat Aeon Cheras Selatan tu. Ingat nak makan, tetiba dia buat hal tak nak makan pulokk. Eh sejak bila dia ni menolak bila ajak makan? *garu kepala* Maka, jom merajuk. Bungkus McD, makan diam-diam dalam kereta, tak pelawa langsung. I olls protes la. Hish. Jenuh gak la dia nak memujuk. Kahkahkah. Walau hati dah tergelak, muka keras je konon berlagak macho tak cair. Puihh. Sampai rumah gak la bawak hati, dah dia tak nak makan sama kita. Sobs.
 *dalam hati ada niat nak balas dendam*

Sabtu, I guess dia dah muak pujuk, tapi rupanya tak. Beriya ajak ikut dia pergi kenduri kawan dia cum my senior, siap Tanya nak pakai baju colour apa, nak matching lettew, tapi akhirnya ai tak pergi pun. Alasan? Dia takmo beli hadiah dulu. Taknak ar pegi tangan kosong. Sambung merajuk lagi last last kena marah. Bagus. Haha. Pukul 8 malam, usaha pujuk semula. Paksa teman dia pergi beli barang dapur. Ecehh. Tak, sebenarnya pergi beli ikan, ayam untuk picnic esoknya. Berdesup ke Mid Valley sebelah rumah *nak gtau dekat* cari barang. Hihi, time beli barang tu, dah ada feeling beli barang dapur untuk rumah sendiri. Hihi, gedik. Time tu la dia nak test ai ni.

“Ikan jaket yang mana?”
“Udang? Ketam? Kerang?”

Derr, silap orang derr. Pandang kita sebelah mata ni. Tengokla nanti dia pesan beli ikan merah, aku beli sang bilis! Hahaha. Dia pesan beli telur, aku beli ayam. Haa kau.. hahaha. Dah jalan beli barang and ada feeling ehem kat situ, harusla automatic jadi baik. So reti la yeah, lain kali kalau saya merajuk lagi, sila heret saya keluar mem’beli’. Bukan susah sangat, sedia duit je. Kahkahkah.

habuan orang merajuk

Esoknya, pagi-pagi dah sampai jemput iolls kat rumah. Nak gi picnic katanya. Dengan his office mates, berdesup ke Lubuk Manggis. Dalam 7 buah kereta gak la gi picnic tu, haru. Yang sponsornya sorang saja. Hikss, nasib awok ler jang!


excited boy!


jacket fish. Hahha!

 Makan, mandi, sembang dan balik. Paham sangat dah dia ni fenat, ingat nak ajak singgah cuci mata dulu kat The Mines, tapi awal lagi dia dah persoal “Nak buat apa gi The Mines?”. Okay, dia tak nak pergi, dia nak tido.

Tetiba Along kata dia ada kat The Mines. Hah, elok sangat.

“Drop ai kat The Mines la, nak gi cari pakwe baru. Gi la balik tido”

Haha. Ingat dia heran, tak sempat fikir nak jeles ke nak marah, dalam kepala dia ingat nak tidur je. Ciss, cari pakwe betul-betul tahu la dia tu! Jumpa ngan Along, lepak sampai malam. 



Then balik rumah, sekali lagi kejutkan dia bangun tido, hantarkan iolls balik sebab Along ni banyak tempat pulak dia nak pergi. Mak nak kerja, kena balik cepat. HOH. Dengan muka mengantuk, rela tak rela, he drive me home. Thanks love, hihi.

they said i have new mole on my nose..pfffttt

Bangun pagi ni tetiba, eh? dah Monday?? Adoiii




MONDAY BLUES
=.=
bye

p/s: tulis blog dalam ofis lagi..hihokhihok




No comments: