Tuesday, 5 February 2013

I Can't Resist!


Hi!

Only now I have the strength to update this tiny blog.  Ugh, life must’ve been a bit hard. Haha. And it’s almost two weeks I’ve been living in KL. Kahkahkah. Going to work, went back home, the same routine everyday. Well I guess I’m familiar with LRT now. Phew. Tapi tu la, still takut juga nak naik LRT yang macam sardine, sampai sanggup tunggu 3rd train. Haaa, bagus sangat. I remembered a tips given by him, “No matter how scared you are, your face must not reflect it.” 
*jalan buat muka gangster* 

Alhamdulillah, everything went very well, home, working, friends and FOODS. Yeah, foods. Itu la benda nak cerita sebenarnya. Saya ada la hajat, sepanjang praktikal ni nak control makan, I mean, nak kurus. Haha. 

*googled*

So, the first day I went to work, I passed by about 10 nasi lemak stalls along the way to the LRT. Fuhhh. Name it, sambal sotong, sambal udang, kerang, ayam, karipap, kuih itu, kuih ini. Everything. Lalu sambil ambil bau. Sebab perut iolls pagi-pagi sensitive sikit, maklum la jarang breakfast. 
*mana nak breakfast, bangun sebelum ni je tengahari*

During lunch, I went to Laman Maybank. Kat sini pun mata naik juling. Why ah? Malaysia ni kayaaa sangat dengan makanan. Sampai tak reti nak pilih. Haha. Sudahnya, ayam goreng, kuah and sedikit sayur juga jadi pilihan hati. Always. Oh, there’s funny thing about sayur. Actually, I don’t like vegetables, tapi segan amik nasi je. Hehe. Kata dah kerja, makan macam budak tadika je takde sayur. 
So sayur tu hiasan je la ye mak-mak. Hehe.

Then, balik kerja. Dugaan lagi. Oh ya, before sampai Menara Maybank tu, saya lalu McD, Chatime, Starbucks. Haa, itu takpe la saya tak tergoda sangat, tapi tadi McD dah jadi habuan. Tak tahan la nak bau je. So dalam hati; “oh okay la, besok la mula diet.” Sampai LRT kat rumah, turun je tangga, banyak pula gerai yang jual makanan. Sepanjang jalan. Nasi lemak, nasi kukus, nasi tomato, aneka mi (tak larat tulis), kuih, lauk pauk, pisang goreng,bebola. Phew. To name a few. 

Guess what?  Dalam hati terdetik; “wahh, besok nak try nasi tomato la, nasi beriani la, bla bla bla” so, how’s the plan to get my dream weight?? Diet?

Answer: It’s always gonna be my biggest LIE. Urggh. Stress.

Besok nak balik lalu jalan lain la, tak nak lalu depan gerai tu semua. Kahkahakah. Memang dasar sangat perempuan ni, kuat nafsu. Err, nafsu makan. 

Ok bye, nak sambung makan limau! Hahaha.

(^_______^)

No comments: