Thursday, 14 February 2013

1 SUDU CILI=RM0.50??


Hi!

Huahuahua. Balik dari kerja semalam macam biasa mata meliar pandang makanan di sepanjang jalan. Tetiba rasa mengidam nak makan bihun sup. Okay, drastically stop at soup stall. Tak menahu harga nya, tapi tengok orang duk hulur RM5, dia bagi balance RM2. So, harga bihun sup ialah RM3. Bagus. Bila tengok dia bubuh cili satu sudu kecik je, aku request la,

“adik, letak cili lebih eh?” aku kan veryyyy brave makan pedas gila babas. Heh

Lepas tu, adik yang tak berapa-nak-senyum tu letak la satu sudu extra cili/sambal cili tu. Bila aku bayar, nahhh.. dia cas aku another 50 sen untuk that extra cili. Wow. Nice. Terkezut mak. Haha. Cerita kat boyfie, dia gelak je sambail kata “ini semua poyooo standard”. Hewhew. Baruku tahu dong!

Lagi satu, iolls gewwan betul dengan ahkak yang jaga kaunter RapidKL kat tempat ai semalam. Senyum manis aku pergi kaunter nak topup Rapid Pass
.
Me: akak, nak topup ni. (sambil hulur kad)
Ahkak: *geleng* sambil jari tunjuk mesin.
Me: eh, tak boleh topup sini? Kat mesin ke?
Ahkak: *geleng dan angguk*
Me: okay *hampa dan geram*

Aku agak ahkak tu bisu, tapi kan macam mana dia paham aku cakap? Maknanya, dalam mulut dia ada emas! Hah kau ado?

Yang aku geramnya sebelum ni boleh je aku topup kat situ, leceh la pakai mesin. Eh, apa la dia tu, nanti kalau aku nampak muka dia lagi, tak nak aku gi topup! Menyampahh!!

nak selit gambar makanan sikit,kehkeh

sodap, kalau selalu, MUAK

Amanda  bagi

terbaikkkk!

Bye!

No comments: