Sunday, 30 December 2012

Jalan-jalan


I just came back from kampung, yeehaaa, having a nice family trip at Tasik Kenyir. Phew. Nope, not going to tell bout it yet because right now nak flashback dating session before I balik kampung baru ni. Muehheeehhee, love to date and being crazy together. But, boyfie is lot more crazier than me! Ahahaha.

So, that morning, not la, dah tengahari. He took me for a lunch at the place he call Padang. Dulu, when he was still in UPM, this is his favourite spot for lunch. My imagination was, a lot of small booth selling foods and owner set up table and chair in the middle of the field, bawah matahari. Nama pun padang. Haha. Tapi ken, ternyata imaginasi saya salah. Kahkahkah. Kedai biasa je banyak-banyak dan ada jual banyakkk lauk. I wonder how it got the name as Padang. Anyone?


After we had our lunch which he force me to eat semangkuk sambal belacan macam nak suruh saya buasir, we shoot off to Alamanda. On the way there, saya saja la belek-belek Parmesan Cheese Cake yang kami beli kat Jusco earlier. Dia jeling je la pastu suruh saya bukak. Woii, ingatkan dah kenyang makan tadi, sekali belasah cheese cake sampai habis. Sedap, tapi saya tak lalu la laju-laju, muak. Baru je saya nak try makan, terus dia sambar dan nom nom tanpa rasa bersalah. Sobs. :’( Maka hari tu dapat la discover his new favourite; Cheese Cake. Dengan tak puas hati saya dapat jamah sikit, saja la belek Whittaker’s Almond Gold chocolate yang Along beli kat Langkawi.


 Memang saya bawa untuk dia pun sebab hari tu saya dah bagi dia try, memang senyum lebar makan coklat macam tu. Heh. “Bukak la, asyik belek je”. Cisss. Slowly, I open that wrapper, gigit sikit then bagi dia. Dia tak nak saya pegang, nak makan sendiri. Tak aci la, siap cakap lagi saya kena ganti balik yang saya dah gigit sikit tadi. Tamak tak tamak macam tu? Bukak the other  one pun dia habiskna banyak-banyak. Takpe, saya memang suka pun tengok awak makn soranggg. Grrrrr. 

booolaaaatttt

Si dia ni memang macam ni, once he got his favourites, mesti makan sorang je, kongsi nak tak nak je, keji betul. Gewwan tau. Makan Auntie Anne’s pun macam ni. *sigh*

tamakkk

Sampai je Alamanda kami jalan jalan sampai penat kaki, ajak duduk pun tak mau. Nampak tak dia punya kejam? Jalan lambat kena tinggal. Double kejam. I noticed lately, he love to jalan laju tinggalkan saya? Why eh? Jalan ngan saya rasa macam jalan ngan nenek tua ke? Hihi. Padahal aku yang buat perangai sampai dia geram, tu yang kena tinggal bawak diri lettew. Ada ai kisah?? Hehe


Dah penat jalan, beli donut Big Apple, mula la tekak rasa haus. Cari Cool Blog tak juga jumpa, akur la minum Mocha Latte je. Sobs. Kan foodcourt Alamanda tu dekat je dengan bowling, mula la timbul idea gila dia nak ajak saya main bowling. Dari dulu lagi dia ni suka nak paksa saya main boling, dari dulu juga la aku buat muka nak menangis tiap kali dia ajak. Dulu makan la buat muka macam tu, sekarang kita tak nak, dia pula tarik muncung tak nak bercakap. Foineee. Saya sendiri pun tak tahu kenapa takut sangat nak main tu. Bola masuk longkang tak cool okay, ai is malu. That’s why kot. Hahaa. Dia tarik muka okay lagi, tapi bila dia keluarkan satu ayat tu, ai is sentap.

“Kalau ngan kawan semua nak, ngan kita semua tak nak”. Ehh? Berapa ramai kawan aku reject everytime ajak bowling. Cisss, suka je cakap. Lempang nak? Yela, orang tua macam dia memang suka buat ayat sentap tu. Hahahhahahahha. *sorry* Terus je cakap “Yela, jomm”. Time ni dia senyum lebar, aku ler pulok buat duckface. Tapi, nasib selalu menyebelahi ai bila game full. YESSSSS sangatt dalam hati sambil nyanyi lagu Muara Hati. Bahahhahaha.

Then masuk kat banyak game tu. Duduk je jap kat kereta tu  terus dia pergi tukar token. Ai is pantang ajak race ni, vrroooommm2. Well, bukan tak expert, malu bhai lelaki kalah race, bagi je dia menang, ai dapat second place je, from 3 racer, hebakkk.

Lepas tu nengok ada patung Hello Kitty, saje la anje anje minta dia kaitkan si patung tu. Percubaan pertama, GAGAL. Dia nak second try, tapi saya larang, tak payah ler, ai tak mendesak sangat nak si HK tu.

Lepas tu main tembak-tembak dinosaur, dia main kejap then MATI. Ahahha. That’s why dalam gambar, saya main sorang je, dia dah kalah. Padahal awal-awal sibuk ajar orang reload la apa la. Bagai ketam ajar anaknya berjalan. Apakah??


saya menang!!

Then main apatah, tak tahu nama dia. Mula-mula dia bolos gol saya, then saya buat seri. Yeayyy!! Lepas tu, saya gol lagi sekali, hangin la mamat tu kalah ngan pompuan, terus dia berusaha nak samakan mata. We end up 2 sama. Hehehe.

pejam mata pun bolehh

Dah puas buang masa main permainan kanak-kanak tu, terus la pergi ke Putrajaya Sentral, hantar saya balik. Ngeh3, dia dengan muka terpaksa, terpaksa akur tinggalkan saya kat sana sebab saya tak nak ikut pergi Nilai takut tak sempat nak balik.

Bila jarang-jarang spend time together, rasa masa tu cepatttt sangat. Phew. Takpela, next time ler pulokkk.


Bubuii =)

No comments: