Tuesday, 4 December 2012

Dia dan Nafkah

Hari Ahad lepas, ai pergi jumpa buah hati. walaupun memang tak dijemput, aku kuatkan semangat juga. Bukan, sebenarnya bosan la tak tahu nak buat apa terperap kat bilik ibarat monkey kat zoo.. eh? 
kalau kampung dekat, harusla tiap minggu aku lari dari kolej yang takde life nih.. (kemain emo)
nasib aku la duk jauh dari family, masalah tak masalah, pendam sorang2. Bagusla BAGUS.

pagi tu dah terjaga, ingat nak bangun tapi malas. (plan mmg dari mlm lagi). Tambah lagi teringat pesanan dia:

"minggu ni busy, next time kita jumpa"

Foiiinee, sambung tido tapi terjaga pula macam dalam hati ni mendesak-desak nak pergi. Ya, sebab aku BOSAN. Bersiap, laju-laju pergi kejar bas ke KL pukul 12tgahari. Fuhh..
Tak bagitau pun pergi tu, kira redah je, sampai kat Nilai baru cakap..teheee.
Tapi, sebab tau datang dengan risiko tak dilayan, maka aku rendah diri cakap:

"takpela, saje je jalan, kalo banyak keje, saya balik ler"

ngeh3, ingat aku ikhlas cakap tu?? puiii, kalo tak layan amik hari tu, sure aku tak nak layan dah pasni.. merajuk la.. pastu dia amik, aku cakap la:

"nak masuk ofis pergila, tinggalkan saya dalam kete, nak nengok movie"

MEMANG.
memang dia patuh tinggalkan aku tengok movie dalam kete. 
panass je, nasib AJIBOY tu buat lawak, seronok skit sorang-sorang.
kan tak bukak aircond (dia mmg kejam) aku pun text la:

"dah masak dah ni, nak makan tak??"

aku fikir dia lurus ler xpaham, tapi paham rupanya..

"bukak la aircond, nanti saya datang, jap je ni"

dalam kejap tu, abis gak la cite AJIBOY tu hah.. 2 jam, kalo dia yang ajak aku datang, sure aku balik jalan kaki je, tapi sebab aku cari masalah sendiri, aku redha berpanas demi mu. Kah3
lepas tu berdesup pergi The Mines. Merayau dan makan.

"wayang?"
"xmau"
"perfume?"
"xmau"
"face mask?"
"xmau"
"lip tint?"
"xmau"
"baju?"
"hmmmm (sambil belek-belek)"

pusing belakang tengok mamat ni dah lesap. CISS!! sabar je la

lalu depan Habib:
"eh, yang! yang! yang!" 
(sambil kening terangkat-angkat dan jeling tengok Habib)
aku:
(jeling balikk, eleehhh, kalo aku heret kang menangis ko)
hahahha

saat tu akan tiba..kahkahkah *evil laugh*

Lepas makan, ada duit baki..
dia pass la kat aku.. 
BANYAK lak tuu..


nafkah

"nah, nafkah bulan ni..hehehehe"
me: pfffttttttt

eh, budak 2 tahun pun tak nak tau BANYAK tu..
*sabar*

lepas tu dah gelap, ok Cinderella must be home before 12.
so balik laa..SOBS
balik semula ke tempat yang takde seronoknya dah sekarang.
malah aku benci.


thank you dear sebab layan ai walaupun you busy,
walaupun you letakkan ai dalam microwave,
tapi ai pahamm..
sobss..
Thanks la layan karenah ngada-ngada ai ni,
being my good listener, motivators, wipe away tears, share the laughters,
EVERYTHING.
you are the SAVIOUR of the broken..

much love :)

bye

#tak nak ber'saya-saya' dah, lemau je..hahahaha

note to him: lain kali jangan main offer2 lagi kita segan nak approved. why don't you grab and pay for me.. lagi afdhal....hahaha




No comments: