Thursday, 22 November 2012

Teringin

Semalam  sembang dengan Kak Nod (classmate). Cakap pasal birthday sebab time tu ada sorang lagi classmate lelaki sibuk nak belikan gf dia kek for birthday. Pastu Kak Nod start la bukak cerita kenangan dolu-dolu. Boyf dia everytime birthday mesti celebrate dan mesti ada KEK. Ehh? Pastu saya diam sejenak, berfikir. Tiba-tiba teringat : aku punya birthday kennn, tak pernah dia belikan aku kek..sedih kenn? Macam mana aku boleh terlepas pandang perkara penting camni? *eh, penting kah??*

Lambat sangat terpiker, nak request kek memang tak dapat la derr, birthday dah lepas kot. Ciss! Tak dinafikan every year sejak kapel ngan dak tu, ai dapat la present masa birthday walau sebiji gula-gula *ni tipu*. Kahkahkah. Tak pulak terperasan yang dia tak pernah belikan ai kek. What the fish! Sobs. Walaupun ai pernah bagitau dia tak nak dimanjakan dengan hadiah bagai.(sebenarnya statement ni di mulut saja, walhal dalam hati sebenarnya mengharapkan BMW, Macbook Air Supreme Ice Edition, rumah kat Gita Bayu dsb) So far, tiap kali birthday adala mendapat habuan tu, tapi saya sebenarnya yang culas bagi hadiah kat dia. keh3

Like my kakak said : alahhh, belum kawen tiap kali birthday bagi hadiah, tengok la pas kawen nanti.. (berbaur ugutan) padahal dia cemburu, muahahaha. Mencik! Oh, nak tambah sikit, kakak ai ni suka spoil bab2 romantis ni tau. Contoh sekarang everyday msg, being caring, lovey-dovey gitteww, kakak ai voleh cakap : ehh, nanti lepas kawen tek de nye camtu dah.. (camni tak fayah kawen la derr) suka nak spoil kebahagiaan haku. Hahahahah. Love you Along!

Berbalik cerita birthday tu, rasa teringin pulak nak makan kek pemberian buah hati. *kelip-kelip mata* yang surprise! Yang ai tak jangka. Mungkin time ai merajuk u keluarkan kek dari poket ajaib u? wahhhhhh. Mengada sungguh! Nanti la next birthday nak request la (sian kena request), orang lain dapat sedabak depan mata tanpa expect pun! Camni nak orang lain la. Heheh *ampun uuu*
4 years kapel, 5 times celebrating birthday with him. No cakes, no candles. Yang ada cuma aku, dia dan hadiah. Cisss! Hahahaha *tak bersyukur*

Motif sebenar: tolongla paham encik buah hati.. ehem-ehem, nak KEK voleyyy?? Muahahahhahahaha *dushhhh! Tumbuk diri sendiri* agaknya kan, since ai dah biasa buatkan fav choc cake dia, mesti dia nak ai bake for myself kan? Adoiyaiiii..takfelaaa,fasni taknak velajar baking lagi dahhh. SOBS.


black forest for mum and dad

kek beri biru


rainbow cake

last birthday cake. umo 20
sekarang dah 66. bygkan bape tauh dah? haha

p/s: you, kalo voleh nak red velvet kek eh? RED VELVET. Take note. =P

 Babai..(lap air mata)

No comments: