Wednesday, 21 November 2012

Suka Berangan!


Tak lama dulu kan, (cehh, nampak sangat dah lama) ai godek-godek muka buku sedang mata mengantuk mintak tidur. Tiba-tiba ternampak Pertandingan Cipta Logo kat muka buku tu..

so terus je mata jadi segar sebab otak tengah generate idea nak join contest tapi dengan hasil usaha orang lain. Apakah?? Haha, of course la sasaran ai incik buah hati. Since dia kerja pun sehari-hari mendesign perabot je, kadang-kadang tak salah kot ai nak suruh dia tukar profesion sket..heh? ala, design logo je kot, tapi awal-awal dah cakap “awak design je tau, kalau menang hadiah tu saya ambik” kahkahkah. Kejam enough? MEMANG.

Lepas pujuk dia dengan baik (biasala kalo nak something kena baik-baik) akhirnya dia setuju nak let me join contest tu dengan pertolongan dia. syarat, bagi dia masa..no pressure sebab time tu dia takde idea. Ok fine, girlfriend..sila jangan taksub ngan hadiah dulu. Stay calm.

So, malam tu..merana la ai (cewahh) ditinggalkan dia yang buat design tu. Weh, kalau dia bizi design kerja dia aku merajuk bagai nak rak, tapi time dia buat design tuk aku ni, tau plak aku duk diam. Hahaha. Late night kot (lupa) dia text, “sayang,tengok email”. Laju-laju mak ngah cek email dan dapat la seketul logo.

camni simple? kalo ai buat tak sure jadi apa.
dasar tak kenang budi. HEH

Tengok logo ni, banyak pulak ai komen. Too simple la, tak colourful la, dan macam-macam lagi pas compare ngan orang lain punya. *weyy,engko judge ke?* nak menang kan, so ai kena kompelin dulu. But hantar gak logo ni.

Esoknya kot, si buah hati ni text lagi, “cek email”. Haa, ai dah agak..dia memang mendengar kata, buat logo lain lettew. Tengok kat email dia tu tulis “nah ambikk nak colourful sangat!” (macam tak eklas je bang?). sekali dua dia bagi ai wehh..apalagi, laju-laju aku email kat organizer tu.

2nd logo by him

kami sepakat duk berkenan yang ni, tapi tak acceptable dah by organizer. SOBS

But esok petang tu dpat email cakap 1 logo je per contestant. Tu la tamak sangat, tapi mak redha. Terkilan, sian dia buat banyak. Kahkahkah. Tengokkan orang lain, ai is berlagak la, macam ada harapan je nak menang..siap usha kain pasang dalam page tu lagi nak pilih if menang (hadiah dia)*kenpiden je* 

duk usha kain ni ar kalo menang. keh3
*picture from FB Kain Sulam Collections*

tapi kan………………….last-last KALAH. #takfelatkderezekisobs


Hari tu masa kat sini (Melaka) umi call cakap ai dapat parcel. Dia bukak, ada tudung which is token penghargaan from penganjur. Ok lerr dapat tudung, terubat sedih. Dan balik baru ni angkut bawak ke Melaka. Sebelum tu ada gak tanya boifren if dia pun nak pakai tudung tu..hahaha.. nasib baik tak nak, kalau tak ai bagi je. Kot dia nak pakai buat experiment jadi pompuan? Ehhh..Nauzubillah.. *jangan marah awaknye* hihihi.


tudung bawal hijauuuu..

Moral: sebelum menang, tak payah kalut verangan macam-macam macam aku. Hehehehe (^_______^) *tapi kan, verangan tu dapat gambaran indah je, terbuai. That’s why I like it*


minah verangan. orang lain present kat depan, ai curi2
snap pic dari dalam beg..LOL



Hahahaha. Bye =)

No comments: