Friday, 30 November 2012

@Hailam Kopitiam, Melaka


Semalam sepatutnya saya janji dengan Diyana nak tgk wayang pas clas. Since class saya cancel, harus la saya terus balik bermalas-malasan di bilik. When she text to ask whether the plan still on, I was like..camne nak cakap ni. Malas. Haha, being a little bit berkias-kias, D akhirnya akur. Hahaha. So, dia balik je dari kelas, terus ketuk pintu balik bertalu-talu, lalu saya cepat-cepat sediakan penyapu kot dia nak bantai saya. *tipu*

“KO NI KELINNNNGGGG!!!”

Shhhh, keling-keling jangan cakap oo.. ayoyo, tak dapat cakap apa selain tunjuk gigi sambil  kelip-kelip mata. Hihi. Terus dia masuk bilik. Merajuk ke apa?? Haha

Tengah elok santai *sangat*, dia terjah bilik ai. ‘Jom gi makan, kelur dari tempat ni’. Amboii?? Puas fikir nak isi perut kat mana, ikutkan dia pizza la, mcD la..haha last-last decide nak makan kat Hailam Kopitiam. Dekat je, jalan kaki pun voleyyyy..:)


Sampai je, duduk, pilih menu dekat sejam. Keh3. Kunun nak makan ciken cop, tapi tak jadi lak. Tekak melayu manja tak nak western. Dah 30kali khatam menu tu baru la kitorang write order on our own. Waitress datang amik je. *senang keje ko kan*

pilih makcik pilih

selamat malam laaa

Cepat je, makanan sampai. Mine was nasi goreng kampung, tapi dia bagi telur hangus dan pahit. Ok, menu ni blacklist. D got herself prawn mee. 2 scoops ice cream, and fries. Plus, to quench the thirst, I had cincau ice and D had teh tarik. Phew.  Layan la makan sambil sedut-sedut aircond, menggigil sejuk. *jakun* 
Keh3

alhamdulillah=)


makan dan kenyang

burppp! PEACE

come again? hihi
Dinner for two at Hailam Kopitiam, Jalan Hang Tuah Melaka cost us RM33.30. *lepas ni puasa dan maggi saja la yeah* Tu belum minta penuh meja. Kalo dekat kedai sebelah ni kan, dah boleh makan 3 lauk per head. Hahaha. *dah makan pun bising* yela, I olls tak kerja, mkn cmni cukup lerr satu sem skali. Hikhik.
Overall, makanan shedap, tip top service and great ambience there. Worth la makan tuu..wuuwuuwuwuu

Bye J

oh, before that..


this stuff successfully makes me SAWAN!!
peliss, i want dis..=)

Bye again! :)

















No comments: