Saturday, 6 October 2012

Paling comel


Last week, I met my naughty nephew, Rafique and adorable niece, Raina. Baru kejap tak jumpa tengok both of them grew up very fast. Si Rafique ni pantang la jumpa saya, soalan pertama dia ialah, “mana tuk umi?” Always. The same answer for the same question is “aunty sorang je la, tuk umi kat umah la, kat Terengganu”. Saya agak Rafique ni rindu kat Grandparents dia la tu.. (sabar ye, nanti Raya Haji dapat jumpa Tuk Abah and Tuk Umi).  Masuk je kereta, tengok si budak debab tu tidur. Tanpa belas kasihan, saya cuit-cuit pipi dia suruh dia bangun. And finally, she’s awake! (proud to be annoying aunty).

Bangun je, muka tak nak pulak senyum kannn.. BLUR je semacam. Blurry Rara. Penat jugak la si aunty ni introduce herself. “Raina……ni aunty la”. DUSH! Tak jugak senyum. Lepas tu, saya acah la nak amik gambar dia sambil panggil nama dia.. cehh..baru nak senyum. Suka bergambar rupanya. Rafique pulak tak ada nya dia nak pedulikan aunty gorgeous (tangan didada, mata ke atas) dia ni..haha. GAME is his life. Apa lagi, snap pic Raina sudah laa..


muka tension tidur terganggu..muehehe

dah mula senyummm (^______^)

si debab 8 bulan

*comel*

makan kek coklat

baby and mama

aggtesive Rafique =)

aunty love Rara

duk je la dalam stroller, sebab kamu ringan sangattt =)

Raina is now 8 months old, berat tak sure la berapa. Tapi tak dapat nak dukung lama-lama, mau patah jari..haha (ada orang dukung pakai jari??) Dia ni memang sukaaaaa makann.. macam aunty dia la kot. Sobs. Macam-macam dia telan, saya bagi dia makan kek coklat sampai akhirnya kat rumah dia terberi warna hitam. Sian Rara, aunty sorry eh sayang? Senyum adalah trademark budak comel ni..

 The best thing is she is very cool baby. Definitely cool. Senang nak jaga, tak banyak menangis.  Selalu jadi mangsa buli Rafique. Even jatuh katil pun, nangis sikit je. Semalam Along call, dia cerita la si Rafique tu cucuk mata Raina dengan straw vitagen tu. Keras kot. Ouch, sakit nye.. Poor Raina, berdarah mata dia. Bimbang la kot ada side effects nanti. Padahal tu kakak saya tinggal kejap je budak berdua tu. Haishhhh..  Tengah-tengah sembang tu, Along bagi la phone kat Rafique since he wanna talk to me. Bila dah tak nak cakap tu, guess what he did?? DIA HEMPAS HANDPHONE ATAS MUKA RAINA! Raina cool, tak menangis (agaknya terbiasa ngan gurauan kasar abangnya), mama dia le yang memekik..hahaha.. Rafique tu memang, dia suka la ambil kesempatan bila mama tak pandang apa dia buat.. hish budak-budak kesayangan ni..

By the way, Rafique and Raina are both my sweetheart and they are the cutest in the world! Aren’t them?? Haha (like aunty, like anak buahs la) (^___________^)

#okdahbye =)

p/s: Gigi Raina dah tumbuh sebatang..

No comments: