Sunday, 7 October 2012

Merayau with Love


Tempoh hari, minggu lepas kot, ke 2 minggu? Ok, fine. Cerita basi. Hihi. Saya dan buah hati telah merayau ke IKEA, Damansara. Niat di hati nak beli perabot dan barang-barang rumah yang kami nak duduk 5 tahun lagi. Cehh, takpe, planning kena ada. J kami pergi dah petang pun.. lagipun sebenarnya perjalanan ni tak dirancang, aci redah je. Dengan bantuan Encik GPS, kami sampai di kedai basikal IKEA dengan jayanya. Tu pun beberapa kali silap jalan, GPS la sengal, eh tak, driver yang tak ikut arahan. ‘In 200m, turn left’, yang hang pergi straight kenapa?? Haha. Sampai depan IKEA pun masih lagi ragu-ragu.

Him: eh, kita salah jalan ni
Me: (meninjau) eh, tu IKEA!! (depan mata je)
Him: eh, aah la..haahahaha

Jakun much? Mungkin la, saya first time, tapi dia bukan first time. So, sape jakun? Dia. TITIK. (^_______^)  so berjalan la terhegeh-hegeh masuk IKEA tu. Duduk situ, duduk sini, pegang tu, pegang ni.. banyaaaaaaakkkkk barang wooo..sampai pening la, orang pun banyakkk.. berasak-asak! Dia ni sambil jalan sambil merungut, “lapar la, belum makan..lepas ni kita gi McD eh? Nak samurai” “baikkkk”. Dah puas2 pusing tu kami keluar, lalu je depan restoran, Dia ajak singgah. Weh, saya tak suka main singgah sesuka ati je..because I am very picky about foods! Korean food la, Cantonese la, Japanese la.. no,no,no! bukan senang tekak ni nak terima. Biar la nok kate mende pun,yang penting, tekok saya bahagia.. Paham? Heh.

Saya nekad tarik dia sebelum dia masuk dan duduk sesuka hati. Last2 dia terpaku pada Hotdog stall kat situ, haa..hotdog takpe, layankan aje la American Favourite RM5.50. Dia je beli, saya kenyang. Dan saya dapat one bite je okeh! One bite! Kedekut enough?? Haha, biarla..lagipun dia yang kebuluran lapar. Kan? Jalan lagi, jumpa Jeruk stall. Saya ni tekak sensitive ngan jeruk, sebut nama je pun dah kecur liur, apatah lagi di depan mata. *wink* Jangan tanya la nak ke tak (tapi dia tanya gak) rembat saja la Tupperware tu! RM2.90/100gram. Dah alang-alang bagi Tupperware besar, penuh kan  je la ye.. dah harganya termasuk kuah rojak ialah… RM16.10! *fainted* (nasib bukan ai bayar, kalau tak ai dah keluarkan balik jeruk-jeruk tu) hahaha..  Gosh, dekat Melaka Central ai beli jeruk 3 bungkus lima hengget aje tauuu??

Disebabkan jeruk tu exclusive harganya, saya berusaha la memaksa si dia makan dengan limpahan kuah rojak yang mengasyikkan. (kuat weh bau belacan dia kot, bucukkkk) J J Berjaya habis, tak sia-sia enambelashengget tu! Muehehehehe. Heading straight tu Shah Alam, looking for McDs’ Samurai for him and I choose ayam goreng. (sebenarnya dia pun nak ayam spicy tu, but I said, NO! nanti menangis lagi makan pedas) Tak adventure kan?? Hampehh (^____^)

Sudah makan je.. balik semula ke downtown Mines.. Ala, dalam entry yang saya kena marah dan merajuk tu.. Nak tau tak, kat sana kami makan lagi!! Char Kuey Teow dan Sup Apa EH? (lupa)..
Makaaaannnn aje, we just love foods! Nak buat cemane?? (^__________^) 

Sekian cerita basi..

Jap, nak tau tak apa kami grab kat IKEA??

'take one' tapi kami take a lot! heee

nak bawak balik bagi kat abah, umi, adik, bla..bla..bla

nak ukur apa pun tak tau

(^______^)



 ok bye :)

p/s: Dear, awak dah lupa eh barang yang awak grab ni?? haha


No comments: