Thursday, 11 October 2012

Ikan kerapu dan kuih talam =)


Wink! Wink! Yup, saya masih belum tido..masih segar bertenaga ni, maklum la baru lepas siapkan assignment.. Alhamdulillah, dah siap pun.. =)biasa la student, ‘burn the midnight oil’ is normal weh.. hihi.. nak conteng apa pula ni ye? Kejap.. *fikir*

Oh, ni.. tadi saya di motivasikan oleh buah hati, katanya I’m lacking of motivation! Eh, really?? Rasanya tiap-tiap hari bangun tido, tilik muka kat cermin sambil motivate diri sendiri. (padahal sambil picit segala khazanah atas muka)..mueheehee.. “eh, tahi lalat dah bertambah? Bila lalat poo ni??” “eh, apasal bulu kening kurang satu?” pastu mula la fikir sampai ke malam sampai ke masa nak tido balik. *SERIUS TIPU* (^____^)

Lagi kan, dia boleh cakap saya lack of confidence. Hihi, agak la, bukan tak confident tapi saya ni pemalu. Percaya? Ini tak tipu, sila la percaya! Tadi jugak sempat lagi dia nak uji my confidence level. konon-konon nak build up confidence untuk interview session. He as an interviewer, I am interviewee!

Him: Tell me about yourself?
Me: Habis kalau dia tanya tu, saya kena jawab apa?
Him: Macam ni fail la. Bgtau nama, family background bla..bla..bla..
Me: My name is Nur Hannan. I am gorgeous (hehe) bla..bla..bla

Banyak sangat soalan dia tanya, kalau saya nak list kan, harapan la.. dah la dengan jawapan merapu saya semua. Tak suka nak serius dengan dia.
Overall, dia puas hati dengan jawapan saya semua. Camni besok ai terus nak apply kerja kat company dia kerja (dia tanya soalan sal company dia). Saya buat research pasal company dia, mana la tau dia ni buat kerja jual dadah ke..oppss.. simpang malaikat patplohpat!

Few things mengganggu saya sekarang, paham je la mak cik ni fikir terlalu panjang, boleh migraine oo (tapi saya takde migraine la).. sampai berat badan yang berdesup naik pun buat saya stress. Ala, ni gara-gara cuti semester la ni, camni tak nak cuti la.. =( bila cakap nak DIET je, kaw2 kena gelak ngan dia. yela, nak diet tapi tadi pegi pasar malam beli nasi dagang, jagung bakar, apam balik, kuih, buah dan air. Ni pun ada yang tak termakan. (aduhai nafsu..) macam jakun duk dalam gua tak pernah jumpa makanan. Malu. Malu.

Cuti mid term dah nak dekat, TEST on the way, assignments datang tak diundang.. dugaan. Alah bisa tegal biasa, chill sudah.. STRESS tak COOL okeh??  Balik nanti bina badan lagi la, sambil makan segala jenis lauk bertatahkan daging (kalau umi masak la). Perkasa la nanti. Muahahaha. Looking forward to it! Tapi saya serius. Nak DIET! Kah. Kah. Kah. SERIUS la!! Oo. OKAY!

Sebenarnya tak tau nak tulis apa ni, macam tak ada sangat yang best je 2 3 hari ni.. huhu..  hmm, oh ada satu, Isnin minggu depan, 15 October 2012, saya akan menikah. Oopss! Tak la, its his CONVOCATION! Damn la, nape hari senin pulak. Tak dapat nak pergi.. Penat je ai jahit tudung bling2 (hehe).. kena tunggu dia konvo PHD la. Sila amik PHD ye bf, saya nak merasa attend awak konvo!

2 hari lepas kan war, dia cakap kat saya suka marah-marah, cuba berlembut.. saya cakap la.. PMS la. Dia boleh kata apa tah, saya lupa, tapi berkaitan PMS tu la.. pastu saya betulkan: ‘Perangai Marah Sokmo’ (sambil ketap bibir sebab geram). Dah dia pun relate kan ngan marah-marah ni jugak la. Dia gelak la tergolek-golek. (saya agak je la) HAHA

*DAMN u! gelakkan ai ye*

Ok la, dah la, penat brainstorming tapi tak dapat gak idea nak conteng apa!

Ikan kerapu, kuih talam,
Cukup la merapu, selamat malam!

Bye =)

#sorryiamnotinterested!


No comments: