Saturday, 22 September 2012

Pantai Puteri

Beberapa hari lalu, kami (saya, Iili, Kak Nod, Wawa & Eisya) pergi makan angin, eh tak.. picnic la. Sebelum tu ingatkan dah tak jadi pergi, so apa lagi..membuta la sampai si Iili suruh bangun dan bersiap. (T__T)

As usual Iili and me will be the princess waiting for the prince to come and fetch us. Haha. Wawa la ‘prince’ kami tu. We shoot off to Pantai Puteri which is about 20 minutes journey from our college. Eh? Tak sure la. Sampai je, kami terus bentang tikar (sebenarnya surat khabar je) dan susun bekalan yang dibawa. Menghadap laut. Cantik. Nyaman. Tenang. Dapat pahala. Alhamdulillah =)

*spaghetti, sandwich, salad disediakan oleh Wawa, Eisya and Kak Nod*

Bila makanan dah terhidang, perut mula la berdongdang sayang. Aishhh, tak meyabar betul. Duk bersembang-sembang dulu sambil mata curi-curi jeling makanan, hahaha. Lastly, masing-masing tak dapat menyembunyikan lagi rasa lapar tu lantas tangan mencapai bekas dan mencedok apa yang ada.

 *this is mine, since tekak tak berapa nak western, ni je yang mampu saya makan.. tapi THUMBS UP la,,sedappp! YUMMEH* (^____^)

Tengah makan tu ada pulak tetamu tak diundang. Eh, siap bermesra lagi tu.. ish, dah la tak pernah jumpa, selamba je menggatal ngan kami.

*Puan Kucing. Mula-mula kami suruh main jauh-jauh, pastu dia datang lagi, kami halau lagi. Tapi lepas terbaca artikel tajuk “Bersedekah dengan kucing” bila dah balik ni, saya rasa bersalah. Sobs =’( Maafkan saya Puan Kucing sebab tak layan awak*

Insaf dah, pasni kalau ada kucing minta makan, jangan halau. Kesian. Ok dah. Pastu sambung sembang-sembang lagi dan berjalan-jalan di tepi pantai. Sebenarnya mereka (tak termasuk saya) plan nak mandi, tapi tak jadi pula. Jalan-jalan tangkap gambar je. Oleh sebab kami berlima, agak susah la nak amik gambar together, bila amik pun ada part yang tak Nampak muka la, hidung la, hahaha.. pusing kiri kanan nak cari potential photographer, tapi harapan la.. tak ada orang, maklumla week day.. so, masing-masing ikut turn amik gambar. Well, a picture worth thousand words..  Layankan aje laa…


*five of us*

*eh, dah tinggal empat? Sorang kena jadi photographer la..*

*semua orang tengok bulan ye..haaa, tuuuuuu*

*Wawa, Eisya dan Kak Nod*

*saya dan Wa*


*Peewwwiiittttt*
*macam retisss uuu*
(^_____^)
*senyum, tak perlu kata apa-apa*
*kwn saya, musuh saya, mak saya..segalanya..haha*
(^____________^)
*sopannya si Wa ni*
*Kak Nod hilangg*
*over excited*

*tamak kamera*
*what's so funny, Iili?*


Sepetang juga la kami menghabiskan masa kat pantai tu.. klimaks dalam picnic ni yela bial kami cuba nak angkat Wawa untuk dijadikan makanan ikan. Ooopppss, tak, nak bagi Wa mandi je. Boleh tahan 'ringan' Si Wa ni..haha. Duk asyik nak mengangkat Wa tu tak sedar pulak kami diperhatikan. Malunyaaa... Perangai matang sikit je dari Asari Chan. Haha, bila je nampak bulan semakin terang, (petanda hari dah lewat petang) kami kena la pulangg.. and we all had a great day!!


Bye =)


#sepatutnya hari ni pergi PD, tapi mak malas nokkk..(^___^)















No comments: