Thursday, 13 September 2012

Amazing Uncle Man


  Few days back, I stop by my sister’s house in A’Famosa with him. Rafique (my nephew) was cheerfully taking his bath while Raina (my niece) screaming in her walker, asking someone to take her out from that stuff. I hold Raina while he sitting comfortably on the sofa. Rafique then came to the living room, malu-malu kucing sitting beside ‘Uncle Man’. At first, he could not recognized and he ask his papa, ‘siapa ni papa?’. I was smiling and trying to polish back Rafiques’ memory by saying, ‘uncle……, uncle apa rafique?’ waiting for his answer. ‘Uncle Man!’  Rafique used to pronounce that as uncle ‘men’. Haha, Rafiques’ English.

  Once he recognized, he start building good relationship with Uncle Man. Sitting beside him, playing an I-pad together. Uncle Man sebenarnya penat dan mengantuk, tapi saya tengok dia layan je Rafique. It was against my expectation! Haha. Dia ni saya kategorikan sebagai seorang yang tak suka budak. Sebab setiap kali saya suruh dia pegang Rafique atau Raina dia mengelak. Dan dia tak tengok budak-budak kecik ni ni sebagai menarik. Contoh la, kalau jumpa budak-budak yang comel, orang akan excited tapi dia, TAK. Haha, sorry sayang if you read this.  So, saya nak test dia lagi, pergi dekat dia sambil dukung si Raina, saja la nak tengok respon dia. Dan letakkan Raina atas riba dia. Dia akur. Haha. Pandai rupanya buah hati ni pegang baby.

  Saya tinggalkan Raina and Rafique dengan dia while saya sibuk bergosip ngan Along dalam bilik.haha.  Their papa? Tengah goreng nugget untuk kami. Lepas tu saya pergi depan balik, kutip Raina since Along nak mandikan dia. Tinggal la Rafique dan Uncle Man.

  Dari dalam bilik dapat dengar Rafique and Uncle Man. ‘oh, diorang dah jadi bestfriend la tu, haha’. Pergi luar tengok Uncle Man pulak yang sibuk main I-pad dan Rafique jadi pemerhati. Aiyakkk!

  Keseluruhannya, the whole day they become bestfriend. Rafique always want to be with him, holding his hand. Comel sangat. Dia siap dukung Rafique turun tangga, takut Rafique jatuh. Pandai je pujuk Rafique bila buat hal. Dan ternyata, ramalan saya tentang Uncle Man ni silap. He can get very well with KIDS!! Sweet,nampakla sisi penyayang dia..ahahahaha

 *kena buli ngan kanak-kanak*

 *'Raina, duk la diam2,uncle lempang nanti (T__T)*

*pandangan tak puas hati*

*both Uncle Man and Raina nak capai camera*

Till then, have a nice day!=)

No comments: